Wij hebben na aanleiding van het verschrikkelijke ongeval van de vijf jongens geld ingezameld voor de KNRM. Seb van den Berg heeft T-shirts laten maken nadat Bas Spaans het logo heeft gemaakt met de vijf haringen/visjes. Seb van de Berg heeft mij gevraagd om Aloha als verkoopkanaal te gebruiken door middel van ons bereik en onze webshop. Allemaal om het geld te doneren aan de KNRM die nog steeds van giften afhankelijk is.

Wie waren de vijf jongens voor mij, Daphne en Aloha? Twee van hen, Joost en Pim, waren instructeurs die bij ons les gaven en een van de jongens, Max, is de zoon van mijn schoolvriendin. Het kwam dus heel dichtbij voor ons niet alleen omdat ze surfers waren.
Daarnaast is Brend (foto: de linker) als vrijwilliger werkzaam bij de KNRM in Scheveningen! Hij was een van de redders die vreselijke dag op de Beluga. Hij was ook werkzaam bij ons op de surfschool toen hij ongeveer 17 jaar was, zo leerde hij surfen van Maurice Kolijn. Hij is de tweede beach lifeguard van Nederland (1998). De vader van Brend (onze elektricien al 20 jaar) werkt ook al jaren bij de KNRM.
Wij zijn met Aloha al 20 jaar verbonden met de KNRM niet alleen vanwege Brend vd Berg maar ook Jaap Pronk. Die heeft bijgedragen aan het bestaansrecht van Aloha. Hij heeft richting de gemeente laten weten dat hij zijn hand in het vuur steekt als het om veilig geven van surflessen gaat omdat er nog nooit iets is gebeurd met de lessers van Aloha. Dit was 15 jaar geleden. Al met al nog meer redenen om iets te betekenen voor de KNRM.

 

Vandaag hebben we contact gehad met de heer Verbaan van de KNRM om het goede nieuws te vertellen. We hebben 150 t-shirts verkocht en hebben hiermee een bedrag binnengehaald van € 2.757. Wij zullen, als Aloha, dit aanvullen tot €3.000.
Wij zullen dit bedrag gaan storten bij de crowdfundingsactie voor de nieuwe boot ‘Jaap Pronk’ voor de KNRM. De Beluga is na dertig jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Morgen zal ik dit hele verhaal plaatsen met de foto in de crowfundingsactie scheveningen.samenvoorknrm.nl
Voor de nieuwe boot heeft de KNRM €300.000 nodig. De eerste donaties tot een bedrag van €50.000 worden verdubbeld bij het plaatsen van het binnengehaalde geld.

Prachtig hoe dit hele verhaal samen komt en wat een symboliek…ons doel heeft iets kunnen bijdragen samen met alle mensen die een t-shirt hebben gekocht met de 5 haringen!!

Recommended Posts