Skip to content

Duurzaamheid bij Aloha

Het gebouw

Bij de bouw van onze beachclub is er gedacht aan het plaatsen van extra geïsoleerde wanden om onnodig stoken te voorkomen en de kosten voor het verbruik laag te houden. Naast de centrale verwarming is er ook een houtkachel geplaatst in het horecagedeelte die zorgt voor extra warmte! 

Er is gedacht aan het beperken van energiegebruik door op alle plekken led verlichting te gebruiken als lichtbron. Met led verlichting kan je langer doen en bespaar je op kosten en energieverbruik. Verder heeft de buitenverlichting een tijdklok waardoor het niet overbodig aanstaat. 

Wat betreft watergebruik heeft Aloha maatregelen genomen door op het toilet beperkingen te zetten op het gebruik van water voor het doorspoelen en voor de fontein. Voor de douches wordt de hoeveelheid water met een drukknop bepaald en het water heeft een vaste temperatuur van 36 graden. Hiermee zorgen we dat bezoekers wel met een aangename temperatuur kunnen douchen maar dat het niet té comfortabel is, waardoor je eerder geneigd bent een kortere douche te nemen.

Recycling

Recycling wordt gedaan met gebruik van de gekleurde afvalcontainers. We verzamelen glas, papier en restafval. Er wordt momenteel nog geen GFT verzameld, dit is voor Aloha en vanuit Green Key wel wenselijk. Er wordt momenteel clusterbreed met alle beachclubs gekeken naar een perscontainer voor het verzamelen van GFT afval. Daarnaast wordt er gekeken naar het inzamelen van plastic afval via Renewi.

Food & Drinks

Op de menukaart is er gedacht aan het aanbieden van verschillende vegan en vegetarische opties en worden er fairtrade pure koffie en biologische clipper thee en biologische wijnen ingekocht. Ook kopen wij verschillende biologische en fairtrade merken in als Tony Chocolonely, Ben and Jerry’s en Nice ijs en maken wij zelf onze koekjes voor bij de koffie of thee. Ook werken wij met lokale kleine bedrijven waaronder slagerij de oude ambacht die scharrelvlees/biologisch vlees levert. Of de bakkerij die ons biologisch desembrood levert. Én natuurlijk de lokale haagse bieren die wij inkopen bij Kompaan. Daarnaast kopen we schoonmaakmiddelen in die voldoen aan een ecolabel en is onze werkkleding gemaakt van biologisch katoen. Verder zijn verschillende van onze non-food times gemaakt van duurzame materialen zoals rietjes gemaakt van riet en borden van rietsuiker en proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Ons streven voor 2023 is dat iedereen warme dranken komt halen met zijn eigen beker!

Events

Bij Aloha worden verschillende events georganiseerd die in het teken staan van duurzaamheid zoals de beach cleanup en de samenwerking met grondstofjutters.

Jaarlijks belandt er nog ongeveer 8 miljoen ton plastic in onze oceanen. Dit is schadelijk voor de oceanen en de vele diersoorten die er leven. Tijdens de beach cleanup wordt er door duizenden mensen zwerfafval verzameld langs de Noordzeekust. Daarnaast werkt Aloha samen met grondstofjutters. Bij Aloha kan de bezoeker een Juttas halen waarmee er zwerfafval verzameld wordt. Voor een volle tas kan de bezoeker dan een gratis ijsje krijgen bij het surf restaurant.

Surfschool

Instructeurs bij onze surfschool krijgen de taak om zoveel mogelijk plastic dat ze tegenkomen mee te nemen, hiermee dragen zij hun steentje bij aan het schoonhouden van het strand. Daarnaast raden wij in de bevestigingsmail aan iedere bezoeker die een surfles komt nemen om gebruik te maken van een (deel)fiets of scooter, of om met het openbaar vervoer te komen. Dit omdat dit vanuit de gemeente Den Haag wordt gestimuleerd maar ook zodat onze bezoekers eerder voor een duurzamer alternatief zullen kiezen wanneer zij ons bezoeken. De materialen voor onze surflessen zoals de surfboards die wij verhuren worden ingewaxt met onze duurzame ecowax.

Surfshop

Onze surfshop hangt vol met producten die gerecycled zijn, biologisch afbreekbaar zijn of in een duurzame verpakking zitten. Een aantal voorbeelden van duurzame merken die wij in de shop verkopen zijn Picture, Vissla en Billabong. Verder heeft de merchandise die wij verkopen een ecolabel, de kleding is namelijk gemaakt van ecologisch katoen. Naast het inkopen van duurzame kleding en surfboards zorgen wij dat we altijd gebruik maken van papieren tassen in onze winkel, nooit verpakken wij iets in plastic. Al onze webshop verzendingen versturen wij deels in gebruikte dozen.