Zaterdag is het openingsfeest van Surfschool Aloha op Scheveningen, met onder anderen Typhoon (grote foto). Door een heftig ongeluk van de zoon van de eigenaren werd het feestje twee jaar uitgesteld. De nu achtjarige Xavi is zo goed als helemaal gerevalideerd en dat wordt groots gevierd.

Dinsdagochtend waren Xavi en moeder Daphne Oedekerk te gast in het programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. “Mijn wereld stortte in, het was tien over acht ’s ochtends toen mijn man op weg was naar school met de kinderen. Ik besloot de kinderen nog even een knuffel te geven op het schoolplein toen ik hoorde dat Xavi was aangereden door een vrachtwagen. Toen ik ter plaatse aankwam was het hele kruispunt op de Groot-Hertoginnelaan afgezet en stonden er al brandweerauto’s, politieauto’s en een traumahelikopter. Binnenkort ondergaat Xavi de laatste van elf operaties.”

Oedekerk vertelde verder over de bijzondere band met Typhoon. “Glenn (echte naam van Typhoon, red.) heeft bij ons zijn eerste surfles gehad en daar is een goede vriendschap uit ontstaan. Toen hij hoorde van het ongeluk is hij gelijk in de auto gesprongen om Xavi’s oudere broer Raphael op te vangen. Na afloop van zijn eerste surfles zei hij dat hij op het openingsfeest zou komen spelen. Het feest is natuurlijk uitgesteld, maar hij heeft woord gehouden.” Het feest start zaterdag om 19.00 met de opening door wethouder Boudewijn Revis. Om 22.00 uur treedt Typhoon op.

 

Recommended Posts